Dagens Orakel

Dagens Tarot 9 januari

Strength; Spellcasting (Styrka; förbannelse)

Att använda magiska krafter sker genom en stark vilja som är i förhoppningsvis i kontakt med den högsta gudomliga kraften. Men hur vet vi att vi är i kontakt med ljuset och inte vårt eget andliga ego som vill styra händelser i våra egna intressen istället för det högsta bästa för oss själva och för andra? Idag är det en stor frågeställning när människor som ger sig ut för att vara andliga upphöjda samtidigt dras in i konspirationsteorier som vill omkullkasta verkligheten med påstådda lögner som uppmanar människor till hat och våld? Änglar och ljusguider uppmanar aldrig människor till kämpa mot varandra. Den andliga kraften önskar bara att vi upptäcker kärlekens kraft som bor inom oss och att vi kan sprida vårt inre ljus så andra kan hitta vägen hem till sina hjärtan av kärlek och ljus.

 Att skapa positiva förändringar är också svårt. Vi vill inte alltid det som är gott för oss eller andra. Dessutom är det inte så lätt att veta vad som är för vårt allra bästa. Att hantera vår vilja för det högsta bästa kräver träning, disciplin och tålamod. Att hantera frågan om "högsta bästa" blir lättare om man upprätthåller en nära kontakt med det Gudomliga. När du väl vet hur det känns att vara i god relation med det Gudomliga är det lättare att igenkänna när du inte är i kontakt. Den känsligheten kan vara en bra kompass.


Nio av stavar

En del utmaningar är svårare än andra. När kvinnan på bilden börjar närma sig slutet på sin kraft tar hon fram den djupaste reserven inom sig och förbereder sig för det hon vet kommer bli den slutgiltiga sammandrabbningen med denna speciella utmaningen. Svag, utmattad och trött är hon inte säker på hur det ska sluta men hon är beredd att ge allt vad hon kan. 

Det känns som att vi just nu lever i en tid där mörka krafter slåss mot ljusa krafter. Det ser väldigt jämnt ut men det gäller att inte tappa modet över att ljuset kommer att segra. Det gäller för oss alla som kämpar för ljuset och att vi stannar kvar i övertygelsen att Kärleken är vägen, Kärleken är målet, Kärleken är befrielsen. Inte genom hatet, våldet och smutskastningen.